R (1)

Adidas lanceert opnieuw Arsenal voetbalshirt 93’/94’

Arsenal en Adidas hebben samen opnieuw een legendarisch shirt uit de clubhistorie van de gunners geïntroduceerd! Het uitshirt van het seizoen waarin Arsenal de European cup II heeft gewonnen is namelijk terug. Ook heeft de samenwerking nog een casual collectie opgebracht met de iconische jaren 90’ uitstraling. Dit alles is gebaseerd op de samenwerking in de periode van van 1986 tot 1994. De samenwerking is sinds 2019 weer terug tussen de Londense club en Adidas.

Arsenals succes in het uitshirt

In het iconische seizoen 1993/1994 won Arsenal de Europa Cup II, dit is de enige grote Europese prijs die Arsenal heeft gewonnen in de historie van de club. Doordat de gunners in het seizoen 1992/1993 de FA cup had gewonnen tegen Sheffield Wednesday, mocht Arsenal deelnemen aan het UEFA toernooi voor bekerwinnaars. Arsenal schakelde veel goede Europese ploegen uit; de deense ploeg Odense BK werd als eerste uitgeschakeld door de londense club. Standaard luik was het volgende slachtoffer, die met 10-0 onderuit ging tegen de gunners. Waarna Torino Calcio en Paris Saint Germain ook niet sterk genoeg waren. In de finale trefden de Londenaren voormalig titelhouder Parma. Door een goal van scherpschutter Smith wist Arsenal uiteindelijk ook de finale van de Europa Cup II te winnen. Wel was dit het de enige prijs die de gunners dat seizoen pakten. In de Premier league eindigde Arsenal vierde in de FA cup en de league Cup had Arsenal geen succes.

Het uitshirt van het goede seizoen was het laatste uitshirt dat Adidas had gemaakt. In de zomer van 1994 maakte Arsenal namelijk bekend dat Nike de nieuwe shirtsponsor zou zijn voor het volgende seizoen. De reden dat het shirt opnieuw is geïntroduceerd, is omdat Adidas en Arsenal weer opnieuw in zee gaan en dat willen symboliseren. Het uitshirt is vooral bekend geworden door het unieke design dat Adidas in die tijd ontwierp. De uniekheid zat hem vooral in de diagonale strepen die van de schouder doorliepen tot de heup. Het shirt bevat het Adidas EQT collar, heeft een iconische openstaande kraag en de unieke V-hals die je tegenwoordig niet zo vaak meer ziet. Het Arsenal shirt is opnieuw verkrijgbaar met lange of korte mouwen.

93’-94’ Adidas Arsenal collectie bestellen

De unieke collectie is weer beschikbaar in alle volwassen maten. Bestel de exclusieve collectie in de Adidas Shop.