103264943-1024x683

Adidas Champions league finale wedstrijdbal 2021/2022

De finale is niet bekend maar de bal ligt er al! De officiële Champions League finale voetbal 2021-2022 is een tijdje geleden al gelanceerd. Hier heeft de samenwerking tussen sportmerk adidas en de UEFA een mooi design gecreëerd. Deze ‘wedstrijdbal’ wordt niet alleen in de finale gebruikt maar ook gebruiken de 16 clubs die de knock-out fase van de Champions League hebben gehaald deze bal van nu af aan. Ook wordt deze bal gebruikt in de kwartfinale, halve finale en natuurlijk de finale van de Champions league in 2022.  De finale van dit seizoen Champions League zal plaatsvinden op 28 mei 2022 en wordt gespeeld in het Krestovsky Stadium in Sint Petersburg, Rusland. Adidas is opnieuw de official supplier van de Champions League finale voetbal. Sinds 2001 heeft het Duitse sportmerk met de UEFA een samenwerkingsverband met betrekking tot de Champions League bal.

De Adidas Champions League finale voetbal 2022 is tegelijkertijd een eerbetoon aan de stad Sint Petersburg, de panels van de bal bevatten verschillende kleuren (vooral blauw, geel en rood) . Op de bal is een graphic print te zien van de skyline van de stad. Als detail zijn er In deze panels ook de letters “ПИТЕР” (Peter) verwerkt. Dit is een afkorting van de stad die in de volksmond vaak wordt gebruikt. Tussen de panels met bevinden zich, zoals bij iedere Champions League bal, natuurlijjk weer de iconische Champions League Starball panels. Deze zijn wit met een donkerblauwe uitlijning, ook staan er op de bal in het donkerblauw de logo’s van adidas, de Champions League en het Saint Petersburg 22 logo. Het oppervlak van de officiële Champions League finale wedstrijdbal 2022 bevat overigens ook een subtiele print van kleine sterren. De finale wedstrijdbal is dus weer net wat anders dan de bal waarmee de andere finales worden gespeeld.

Verschillen met de wedstrijdbal in de groepsfase

De nieuwe Champions League bal bevat dezelfde kenmerken als de bal waarmee tijdens de groepsfase gespeeld werd, de Champions League voetbal 2021-2022, De bal bevat dus deze kenmerken. De officiële Champions League finale wedstrijdbal 2021-2022 heeft opnieuw zes panels met een super goed uitgewerkte en nieuwe vorm. De panels bevatten een speciaal oppervlak voor de perfecte controle, nauwkeurigheid, balvlucht en grip. De binnenbal van de nieuwe adidas Champions League wedstrijdbal is gemaakt van latex. Uiteraard voldoet de bal dan ook aan alle FIFA voorwaarden als het gaat om de omtrek, het gewicht, de wateropname en de mate van stuiteren. Daarnaast heeft het ook een verbeterde buitenlaag om verkeerd glijden te voorkomen. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de officiële adidas Champions League wedstrijdbal 2021-2022, waarmee vanaf februari 2022 door de zestien clubs in de knock out fase van het toernooi gespeeld wordt. 

De Adidas Champions League finale bal 2021-2022 is te bestellen in verschillende winkels. Zo kun jij ook de ervaring van de Champions League finale meemaken.