flag-2292732_1280

Brobbey neemt afscheid van Leipzig en wilt terug naar Ajax

Het Nederlandse toptalent: Brian Brobbey terug te willen naar Ajax. Brobbey is deze zomer vertrokken naar de Duitse voetbalclub, maar komt niet echt aan spelen toe door de hoge concurrentie. De club is al in onderhandeling met RB Leipzig over het huren van de spits, vertellen verschillende bronnen. Brobbey heeft al afscheid genomen van zijn ploeggenoten.

Ajax verliest

Brian Brobbey is transfervrij vertrokken naar RB leipzig, iets dat ajax niet in de koude kleren is komen zitten. Dit vonden en vinden zij echt vreselijk, daarom wordt de 19-jarige spits ‘een serieuze kandidaat’ genoemd door het bestuur van Ajax. ‘Hij heeft andere kwaliteiten dan de spitsen die er nu rondlopen’ legt Verweij uit over de interesse die Ajax blijkt te hebben. Ajax zal voor deze transfer wel door het stof moeten, maar zo zegt Verweij: ‘Ik denk dat ze voor dit talent wel een uitzondering zouden maken’.

Brobbey’s wens is ook luid en duidelijk: hij wil terug naar Ajax. Bij Leipzig komt hij namelijk niet aan de bak, dit is ook de reden dat een verhuur voor alle partijen het beste is. De Duitse voetbalclub staat daar ook voor open, al was het even afwachten wat de nieuwe trainer Domenico Tedesco wilde. Ook hij heeft uiteindelijk groen licht gegeven, waardoor de overstap van Brobbey zeer reëel wordt.

Eerst polste Ajax bij zaakwaarnemer van Brobbey; Mino Raiola en vervolgens hebben zij zich bij Leipzig gemeld om Brobbey te huren. De Duitse club stond hier in eerste instantie totaal niet voor open en wekte de indruk Brobbey te willen houden, inmiddels zijn beide partijen dichterbij elkaar gekomen. De transfer is nog geen werkelijkheid, maar volgens bronnen wordt er wel op korte termijn een akkoord verwacht. Leipzig wil Brobbey verhuren, zodat hij bij Ajax meer aan spelen toe kan komen en zijn transferwaarde behoudt. Brobbey heeft bij de Bundesliga-club nog een contract tot 2025. Een optie tot koop zit ook niet bij de transfer inbegrepen.

Reden voor vertrek

Brobbey was bij Ajax geen eerste spits en koos mede daarom voor een vertrek naar Leipzig, maar bij de Duitse voetbalclub kwam hij ook niet tot zijn recht. Brobbey kwam tot 124 speelminuten, uitgesmeerd over negen wedstrijden. Extra pijnlijk was zijn wissel na 43 minuten tegen Bayer Leverkusen. Brobbey reageerde woedend hierover, waarmee er nog maar eens duidelijk werd nog dat een vertrek het beste is.

Met Brobbey heeft Ajax de spits de Amsterdammers wilde. Sébastien Haller gaat mogelijk met Ivoorkust naar de Afrika Cup en Ajax durft de cruciale wedstrijden tegen FC Utrecht en PSV (beiden uit) niet in te gaan met alleen Danilo als spits. Wel krijgt Brian Brobbey dan weer niet wat hij wilde, hij zal vrede moeten hebben met de functie als tweede spits en zal het beste eruit moeten halen.