2753010090_c66ca055f4_b

Ferran Torres volgend jaar in het voetbalshirt van Barcelona?

Barcelona heeft de eerste wintertransfer al bijna binnen, al is het nog onzeker aangezien Barcelona zich nog in erg hoge schulden bevindt. Een persoonlijk akkoord heeft Barcelona al met de Spaanse rechtervleugel aanvaller.

Barcelona zal wel moeten

De Catalanen zijn heel hard opzoek naar een aanvallende versterking voor de tweede helft van dit seizoen. Het is wel een van de eerste keren dat de naam Ferran Torres wordt genoemd, maar er lijkt een serieuze interesse te zijn in de 21-jarige spanjaard. Dit komt mede door de aftakeling van de Nederlandse aanvaller: Memphis Depay, die in het begin redelijk wist te imponeren maar nu minder presteert. Ook Sergio Aguero heeft Barcelona verlaten vanwege zijn hartaandoening. Martin Braithwaite en Luuk de Jong zijn volgens de Catalaanse voetbalclub slechts een back-upoptie. Met Ousame Dembélé gaan ze ook een onzekere toekomst tegemoet, omdat hij zeer blessuregevoelig is.  Barca is dus opzoek naar een serieuze goede optie in de aanval. De algemeen directeur van Barcalona; Mateu alemany heeft daarom ook al een principeakkoord bereikt met de voetballer van manchester city. De spanjaard ziet het zitten om van het koude manchester te vertrekken naar het warme Barcelona.

Financiële moeilijkheden

Hoewel Barcelona heel graag deze nieuwe aanwinst werkelijkheid wilt maken, zitten zij nog wel met een dikke schuld die wordt geschat op 1,5 miljard. Hierdoor is de werkelijkheid dat zij de vraagprijs die Manchester City voor de voetballer vraagt, niet kunnen betalen. De Catalanen zoeken daarom naar mogelijkheden in de vorm van een ruildeal, echter geeft het bestuur uit manchester de voorkeur aan een contant bedrag voor Torres en eisen zij 60 miljoen euro. Hier lijken zij vastberaden in. Barcelona heeft aangegeven dat zij slechts 45 miljoen zullen bieden. Hier willen ze in Manchester niks van weten en geven aan dat zij Ferran Torres vast willen laten gaan, als er maar wordt voldaan aan hun eisen en het volle bedrag wordt betaald.

Naast de onenigheden over de transfer zal Barcelona in de wintertransferwindow minstens een speler moeten laten gaan om plaats te maken voor Ferran Torres en om hiermee aan de financial fair play te voldoen. Ook is Ferran op dit moment nog herstellende van een botbreuk in zijn voet, die hij in de halve finale van de Nations league opliep. De Spaanse voetbalclub heeft nog een klusje te klaren voordat zij deze Spaanse geweldenaar terug naar Spanje kunnen krijgen en zelfs dan zou hij niet direct in de selectie worden opgenomen vanwege zijn blessure. Interesse is er zeker, maar er moet nog wel wat gebeuren wil deze transfer daadwerkelijk gebeuren.