FILE PHOTO: Soccer Football - FC Barcelona unveil Frenkie de Jong - Camp Nou, Barcelona, Spain - July 5, 2019   Barcelona's Frenkie de Jong during the unveiling   REUTERS/Albert Gea

Frenkie de jong weg bij FC Barcelona?

Een van de grotere kranten van Catalonië ‘El national’ geeft aan dat Frenkie de Jong wellicht in aanmerking komt voor een transfer. Ook geeft de vader van de Nederlandse topvoetballer: John de Jong, aan dat dat het niet geheel is uitgesloten dat Frenkie naar een andere club zal vertrekken deze zomer.  De oorzaak van dit gerucht is gekoppeld aan de financiële problemen die de Catalaanse club ervaart. “Uiteraard weet ik dat Barcelona geld nodig heeft en een geweldig bod op Frenkie zou kunnen helpen”: dit waren de woorden van de vader van de 24 jarige middenvelder.

Een noodzakelijke overstap

Niet alleen financieel staat Barcelona er slecht voor, ook de resultaten van de voetbalclub zijn de laatste tijd dramatisch. Naast de vroegtijdige uitschakeling in de champions league, staan ze er in de competitie ook niet goed voor. ‘En dat terwijl Frenkie de Jong in de bloei van zijn carrière is’ beargumenteerde de clubloze voetballer: Abdenasser El Khayati. Naast dat het goed is voor de Nederlander zijn carrière, staat de club ook sinds Augustus 1,5 miljard in het rood. Een transfer zal de club dus weer helpen om meer financiële vrijheid te krijgen.

Hoewel de overstap een flink geldbedrag kan opleveren in deze tijden van schuld, zal trainer Xavi er alles aan doen om de geweldenaar op het middenveld in Barcelona te houden. Ook Frenkie heeft het naar zijn zin in het altijd zonnige Barcelona. Samen met zijn vriendin Mikky Kiemeney is hij dolgelukkig en zijn ze zelfs een nieuw huis aan het verbouwen in het centrum van de Catalaanse hoofdstad. Ook de fans zijn helemaal lyrisch van hem, de catalanen houden van de voormalige ajacied.

In welk voetbalshirt zien we de Jong volgend jaar spelen?

Het Nederlandse toptalent zal volgens zijn vader al benaderd zijn door 5 verschillende Europese clubs. De clubs die worden opgenoemd zijn: Manchester United en Bayern München, ‘Daar is het kloteweer’: zei John in een interview. Ook wordt het in twijfel getrokken of dit beter zal zijn voor de carrière van Frenkie. Hij zal hier misschien vaker op de bank zitten en dat is helemaal niet waar de 24 jarige middenvelder op zit te wachten. Naar alle waarschijnlijkheid zal Frenkie de Jong dus gewoon blijven bij de Spaans topploeg en zal hij de, Xavi’s genoemde: ‘key player’ zijn en blijven in het blauw-rode tenue. Xavi wilt de financiële moeilijkheden oplossen door andere ‘minder belangrijke’ spelers te verkopen.