football-boots-2810758_1280

Hier moet je op letten bij het kopen van nieuwe voetbalschoenen…

Ook wel eens nieuwe voetbalschoenen gekocht die er na een half seizoen alweer mee ophielden of schoenen gekocht die helemaal niet lekker zaten nadat je er een paar wedstrijden mee had gespeeld. Hier geven wij je een paar tips om deze hoge kostenposten te voorkomen en om jou met de perfecte voetbalschoenen de sterren van de hemel laten spelen. Dit zijn 5 tips waar je op moet letten bij het kopen van nieuwe voetbalschoenen.

1. Zit de schoen lekker?

Het klinkt nogal cliché, maar het is wel het allerbelangrijkste bij het kopen van nieuwe voetbalschoenen waarmee je een langere periode wilt voetballen. Of ze lekker zitten kan namelijik echt het verschil maken. Dus wat minder kijken naar het uiterlijk en de prijs en veel meer naar hoe ze voelen aan je voet.

2. Welk materiaal is de schoen?

Erg belangrijk voor de levensduur van de schoen, het materiaal van de schoen. Vroeger waren al de voetbalschoenen van leer gemaakt, goed materiaal dat niet snel kapot gaat waardoor jij nog een extra seizoen door kan gaan op die ‘oude’ voetbalschoenen. Tegenwoordig zijn voetbalschoenen van van syntetisch materiaal gemaakt, dat vele malen lichter is maar vaak wat eerder kapot gaat. Het is dus de vraag wat je zelf fijner vindt. Bij het kiezen van kwalitatief goed materiaal moet je vooral niet op de prijs letten, schoenen met een slechte kwaliteit gaan natuurlijk eerder kapot.

3. Voor welke ondergrond is de schoen bedoeld?

Misschien wel het belangrijkst van allemaal, een zaalvoetbalschoen doet het natuurlijk niet goed op een voetbalveld en een kunstgrasschoen presteert minder op de straten. Het is dus belangrijk om van te voren goed te bedenken wat je van plan bent om met de schoenen te doen, is het puur voor veldvoetbal of ben jij ook wel eens te vinden op de straten. Voor alle verschillende varianten van de sport zijn andere schoenen nodig.

4. Doe dikke sokken aan

Je koopt een superlekker zittende voetbalschoen, maar komt er daarna achter dat ze eigenlijk te klein zijn als jij met je dikke sokken erin moet. Het is daarom belangrijk dat je bij het kopen van een paar veldvoetbalschoenen, dikke sokken aan doet. Vaak zijn deze ook te vinden in de winkel waar je dus gelijk kunt testen of ze passen. Dat brengt ons gelijk bij de laatste tip.

5. Nooit online bestellen

Koop je voetbalschoenen altijd in de winkel, hier kun je al de tips toepassen. Je weet gelijk of ze goed zitten en je kunt gelijk de goede maat pakken voor als je met dikke sokken in de schoenen moet.

Succes met het kopen van jouw voetbalschoenen!