kennisbank-odds-vg

Hoe wordt de quotering bepaald van jou weddenschap?

Odds, quoteringen en noteringen: allerlei termen met dezelfde betekenis. Dit is het aantal keer dat je wordt uitbetaald als je een weddenschap goed hebt. Deze cijfers verklappen hoe groot de kans zal zijn dat jij winst krijgt, de vuistregel is: Hoe groter de quotering, hoe groter de winst. Allen zit er een adder onder het gras de quotering is namelijk hoger, omdat je meer risico neemt. Wil jij weten hoe het allemaal precies zit bij het bepalen van quoteringen bij voetbalweddenschappen? In deze blog lees je er alles over!

Lage en hoge quoteringen

Bij de ene wedstrijd staat er een bijvoorbeeld een ‘1.08’ achter de voetbalclub, terwijl de andere voetbalclub een ‘19’ achter zijn naam heeft staan. Deze getallen zijn de quoteringen. De voetbalclubs met een lage quotering hebben meer kans om te winnen. Wanneer jij geld inzet en zegt dat FC Barcelona gaat winnen met een quotering van 2.30. Dan zal  jouw inzet met 2.30 worden vermenigvuldigd als je wint, dit is dan ook het bedrag dat jij in je portfolio erbij krijgt. De tegenstander, bijvoorbeeld Espanyol, heeft voor dit voorbeeld een quotering van 12. Dit is gebaseerd op de statistieken van een voetbalclub, die net zoals jij denkt erop wijst dat FC Barcelona gaat winnen. Wanneer jij besluit om wel op Espanyol in te zetten, neem je een hoger risico en wordt je daarvoor beloond door je inzet 12 keer terug te krijgen als je wint. De quoteringen verklappen dus eigenlijk hoe hoog of hoe laag het risico kan zijn en zijn gebaseerd op de statistieken van de voetbalclubs.

Quotering is gebaseerd op feiten

De quoteringen zijn voorspellingen van de bookmaker. De bookmaker verdiept zich in de statistieken van de voetbalclubs, houdt het nieuws in de gaten en de data wordt nauwkeurig geanalyseerd. Vooral wordt er gekeken naar de resultaten van de voetbalclubs: hoe hoog staan ze in de ranglijst, hoe groot is de kans dat een speler geblesseerd raakt en wat is de huidige vorm van de club; verliezen ze alleen maar of zijn ze op een sterke winreeks? Deze gegevens worden allemaal meegenomen met het bepalen van de quoteringen. Ook jij kunt een voorspelling maken door eerst de voetbalclubs te analyseren. Zo kun je op basis van gegevens een voorspelling doen en niet op basis van je gevoel. Natuurlijk is het voor veel mensen meer een grap dan een serieus verdienmodel, dus neem het ook niet te serieus.

We snappen dat je een voetbalwedstrijd een stuk spannender en leuker kunt maken met een weddenschap. Wel moet je oppassen met de bedragen waarmee je dit doet, het is namelijk heel onzeker en het wordt volledig bepaald door de prestaties van de spelers op het veld.