Messi's_Ballon_d'Or middel

Messi de (on)terechte winnaar?

Het was dit jaar een bijzondere uitreiking bij de Ballon d’Or. Een jaar waar Cristiano Ronaldo voor het eerst sinds 11 jaar buiten de top 5 viel (plek 6), Jorginho (Chelsea) derde werd. Maar het meest besproken was toch wel dat Lionel Messi met de Ballon d’Or er vandoor ging en niet Robert Lewandowski.


Verdiend of niet?

Robert Lewandowski is de spits van FC Bayern München die er afgelopen jaar 64 in het net wist te leggen voor club en land. Afgelopen jaar won hij ook nog eens met zijn huidge club de wereldbeker voor clubs en werd kampioen van de Bundesliga. Volgens de grootste deel van de voetbalfans zou hij de Ballon d’Or moeten winnen. Maar dit bleek toch anders te zijn. Het voetbaltijdschrift France Football koos toch voor de Argentijn die zijn FC Barcelona voetbalshirt verruilde voor het voetbalshirt van Paris Saint Germain, ook wel bekend als Lionel Messi. Zelfs Messi was verbaasd, zo zei La Pulga over de Pool: ”Ik hoop de France Football jou toch een trofee geeft, want dat heb je echt verdiend.” Veel scheelde de puntenverdeling overigens niet. Zo kreeg de Poolse scherpschutter 580 punten en Lionel ontving 613 punten.

Lionel_Messi
Bron: Minerva97

De zoveelste Ballon d’Or voor Messi

De afgelopen gouden bal prijsuitreiking was dan de 7e prijsuitreiking voor 34-jarige oude Argentijn. De Argentijn won voor het eerst de Ballon d’Or in 2009 en wist hem voor het laatst te winnen in 2019, nadat de uitreiking van 2020 door de pandemie niet door kon gaan. De Argentijn wist het afgelopen jaar voor club en land er 38 doelpunten in te schieten van de 48 wedstrijden. Messi die van wereldniveau was bij Barcelona, weet hij het bij de Parijzenaren nog niet echt waar te maken. In 11 wedstrijden wist hij er maar een karige 4 ballen in het net te schieten. Na het winnen van de Ballon d’Or van 2021 heeft Leo nu een voorsprong van 2 gouden ballen ten opzichte van zijn concurrent Cristiano Ronaldo. Die er op dit moment 5 Ballon d’Ors heeft. Ronaldo wist hem voor het laatst in 2017 te winnen.

De top 10 punten van 2021

1. Lionel Messi (Argentinië), 613 punten

2. Robert Lewandowski (Polen), 580 punten

3. Jorginho (Italië), 460 punten

4. Karim Benzema (Frankrijk), 239 punten

5. N’Golo Kanté (Frankrijk), 186 punten

6. Cristiano Ronaldo (Portugal), 178 punten

7. Mohamed Salah (Egypte), 121 punten

8. Kevin De Bruyne (België), 73 punten

9. Kylian Mbappé (Frankrijk), 58 punten

10. Gianluigi Donnarumma (Italië), 36 punten