51481601208_78521f1003_c

Nederlands succes bij Europese toernooien

De 5 Nederlandse clubs doen het uitmuntend in de Europese toernooien. Ajax lijkt onoverwinnelijk in de champions league, AZ en Feyenoord zijn verzekerd van een plek in de knock-outfase in de conference league en PSV en Vitesse dienen eerst te winnen in de play-offs waarna zij zich ook plaatsen voor de knock-outfase in de conference league. Erg spannend dus…

Het succes van Ajax

Ajax wist tot nu toe alles te winnen in de groepsfase van de champions league, hierdoor wisten zij groepswinnaar te worden met wel 18 punten achter hun naam. Met overtuigende uitslagen tegen zeker geen slechte tegenstanders kon de Amsterdamse voetbalclub het Portugese Sporting lissabon, de koploper van de Turkse competitie Besiktas en de duitse topploeg Borussia Dortmund achter zich laten. Bij de loting van de champions league is bekend geworden dat Benfica de tegenstander wordt voor de play-offs. Deze wedstrijd wordt op 15 Maart gespeeld en het zal zeker geen makkelijke pot worden. Benfica heeft zich in de groepsfase namelijk goed staande weten te houden tegen Bayern münchen en FC Barcelona en heeft zelfs in deze lastige poule 8 punten weten te behalen.

Nederlands gevaar in de conference league

AZ en Feyenoord zijn met een overtuigend puntenaantal van 14 punten, groepswinnaar geworden in hun poule van de conference league. De rotterdammers hebben dit weten te doen door hun overtuigende voetbal tegen Union Berlin, Slavia Praag en Macciba Haifa. Hiermee zijn ze direct geplaatst voor de knock-outfase van de conference league. Ook AZ heeft dit geflikt in de poule met Randers FC, FK Jablonec en CFR Cluj. De tegenstanders waar de Alkmaars en de Rotterdammers tegen kunnen komen hangt af van de uitslagen in de play-offs, waar PSV en Vitesse zich in bevinden.

PSV en Vitesse spelen ook nog mee in het Europese voetbal. PSV is derde geworden in een lastige poule in de Europa league, de Spaanse ploeg Real Sociedad en het sterke AS Monaco waren net te sterk voor de Eindhovenaren. Door de derde plek heeft PSV nog wel een plek in de play-offs van de conference league weten te bemachtigen, PSV zal het in de play-offs moeten opnemen tegen Tel Aviv. Er is nog genoeg kans voor PSV om heel Europa te verbazen van zijn kunnen.  

Vitesse heeft het verassend goed gedaan in een erg lastige poule. Ze wisten een tweede plek voor elkaar te boksen in de poule met 2 topclubs: Stade Rennes en Tottenham Hotspur. Hierbij kwam er ook een beetje geluk bij kijken, Tottenham Hotspur had namelijk coronabesmettingen in de ploeg. De webstrijd tegen de groepswinnaar Stade Rennes kon hierdoor niet doorgaan. Tottenham Hotspur zou bij winst op een tweede plek komen, waardoor Vitesse eruit zou liggen. Ondanks alle chaos in deze poule is vitesse tweede geworden wat betekend dat zij naar de play-offs gaan. Hier moeten zij het opnemen tegen het Oostenrijkse Rapid Wien.