nike-netherlands-euro-2020-home-kit-

Nederlands thuis- en uitshirt 2022-2023 uitgelekt!

De eerste informatie over het Nederlands elftal tenue in 2022-2023 is al uitgelekt. In dit tenue zal Nederland ook het WK in Qatar spelen, ook zal dit tenue worden gedragen bij de oefen- en kwalificatiewedstrijden voor het EK dat in 2024 plaats gaat vinden. Het werkelijke en definitieve tenue wordt bevestigd in September 2022, dan wordt het tenue van Nike in samenwerking met de KNVB pas gepresenteerd. Alles wijst er wel naar uit dat dit de kleuren worden waarin Oranje gaat spelen bij het WK in 2022.

Nederlands elftal voetbalshirt voor het WK in 2022

De kleurencombinatie van het thuis- en uitshirt zijn bekend. De kleur van Nederland: oranje is natuurlijk de kleur van het thuisshirt van het Nederlands elftal. Wel is de kleur oranje dit jaar net iets anders dan andere jaren. De tint oranje van het thuisshirt waar oranje komend seizoen in gaat spelen is namelijk: ‘Laser orange’. Dit zal een wat lichtere tint moeten zijn dan het huidige thuistenue, die vooral bekend staat om zijn felle tint oranje. In het gloriejaar van Nederland; 1988, speelde zij ook in een zelfde soort tint. In dit jaar won het sterke oranje het EK, het is te hopen dat deze tint oranje dus geluk brengt! Het nieuwe oranje thuistenue bevat ook zwarte accenten, de badge en het Nike logo zullen deze kleur waarschijnlijk hebben. Hoe dit accent verder voorkomt in het tenue is onbekend. Wat uniek is dit jaar aan het oranjetenue is dat de broekjes een andere tint oranje gaan aannemen dan de shirtjes. De broekjes zullen, door Adidas genoemd: ‘orange peel’ zijn, dit is een wat donkerdere tint zijn dan het shirt.

Nederlands elftal voetbalshirt voor het WK in 2022

het thuisshirt van het Nederlands elftal. Wel is de kleur oranje dit jaar net iets anders dan andere jaren. De tint oranje van het thuisshirt waar oranje komend seizoen in gaat spelen is namelijk: ‘Laser orange’. Dit zal een wat lichtere tint moeten zijn dan het huidige thuistenue, die vooral bekend staat om zijn felle tint oranje. In het gloriejaar van Nederland; 1988, speelde zij ook in een zelfde soort tint. In dit jaar won het sterke oranje het EK, het is te hopen dat deze tint oranje dus geluk brengt! Het nieuwe oranje thuistenue bevat ook zwarte accenten, de badge en het Nike logo zullen deze kleur waarschijnlijk hebben. Hoe dit accent verder voorkomt in het tenue is onbekend. Wat uniek is dit jaar aan het oranjetenue is dat de broekjes een andere tint oranje gaan aannemen dan de shirtjes. De broekjes zullen, door Adidas genoemd: ‘orange peel’ zijn, dit is een wat donkerdere tint zijn dan het shirt.

Het uitshirt gaat er vanzelfsprekend anders uitzien dan het thuisshirt. Het uitshirt krijgt een andere look dan het zwarte tenue waar oranje zijn huidige uitwedstrijden in speelden. Het tenue wordt namelijk donkerblauw, door Nike wordt deze kleur ‘deep royal’ genoemd. Het donkerblauwe uittenue doet waarschijnlijk iedereen denken aan het iconische jaar; 2014, waarin oranje derde werd op het WK. Het Nederlands elftal werd toen op strafschoppen uitgeschakeld tegen het sterke Argentinië, die toen op de tweede plaats eindigden. Het uitshirt waarin oranje waarschijnlijk zijn uitwedstrijden gaat spelen is ook uitgerust met fel oranje accenten. Ook zal het shirt zwart details krijgen die waarschijnlijk terug zijn te zien in de badge op de linkerborst, op de rechterborst staat het Nike logo. Het is te hopen dat Nederland met dit uittenue net als in 2014 heel ver komt en misschien zelfs nog verder!