Adidas-logo-110

Nieuw Adidas logo voor voetbalshirts geïntroduceerd

Het Adidas logo dat volgend jaar op voetbalshirts moet worden bedrukt is een beetje veranderd. Het Adidas performence logo dat het Duitse bedrijf heeft geïntroduceerd is onderdeel van de ‘Own the game 2025’strategie van Adidas. De verwachting is dat het WK van 2022 wordt gespeeld in de Adidas voetbalshirts met het nieuwe Adidas performance logo. Zo gaan de landen Zweden, Argentinië, Spanje en Duitsland spelen met het nieuwe logo op de borst. Ook gaan de clubs: Bayern München, Feyenoord, Ajax, Real Madrid, Arsenal, Juventus en nog meer clubs in het seizoen van 2023-2024 spelen met het nieuwe logo.

Aanpassingen in het logo

Het logo krijgt een kleine aanpassing, zo wordt het woordmerk van het huidige Adidas performance logo verwijderd. Het logo bestaat dus alleen nog maar uit 3 diagonale blokken, zonder de merknaam eronder. Adidas wilt met dit logo bereiken dat het past bij het huidige digitale tijdperk, hierin speelt social media ook steeds een belangrijkere rol. Ook geeft het sportmerk als reden dat zij te veel verschillen zagen tussen het originals logo en het performance logo.

Het huidige Adidas performance logo werd in 1997 door Adidas geïntroduceerd als logo voor de ‘EQT’ lijn en verving destijds de iconische Adidas trefoil. Dit is het logo dat bekend staat als ‘Het klaverbladlogo’, deze werd vlak voor de Olympische spelen in München geïntroduceerd. In 1997 staat het bekend als het logo van de Adidas Originals lijn. De verandering van het logo was volgens Adidas met de reden dat mensen uitdagingen moeten overwinnen en doelen moeten nastreven.

Bron: www.soccerbible.com

Verdwijning van het oude logo?

Adidas logo gaat gebruikt worden om volgend jaar de sportswear logo te promoten. Het performance logo veranderd dus in de sportswear logo. Volgend jaar heeft Adidas dus drie sportlijnen:

  • Adidas sportswear, ‘Born for sport, worn for style’ (het huidige logo van Adidas performance)
  • Adidas performance, ‘Built for sport, worn for sport’ (het nieuwe logo)
  • Adidas originals, ‘Inspired by sport, worn on the street’ (met de adidas trefoil als logo)

Het logo dat op de voetbalshirts staat van de bekende voetbalclubs is dus met het motto ‘Built for sport, worn for sport’, dit past natuurlijk ook het beste bij de uitstraling die het Duitse sportbedrijf wilt nastreven. Nu is het te hopen voor het sportmerk dat de verschillende voetbalclubs het goed doen, zo dat het nieuwe logo bekend wordt.